Liikuntarajoitteisten vääntäjien klassifiointi

Liikuntarajoitteiset sarjat (niin kutsut para-sarjat) ovat Suomessa loistaneet poissaolollaan, valitettavasti. Usein kuitenkin käy niin, että kun ei ole sarjoja, niin ei ole harrastajia, mutta sarjoja ei ole, koska ei ole harrastajia. Hieman ongelmallinen tilanne siis, mutta onneksi voidaan yrittää parantaa.

Suomessa vuoden 2023 kilpailuissa tullaan ainakin jossain määrin näkemään myös liikuntarajoitteisten sarjoja ja täysmääräisesti ne ovat mukaan toukokuussa väännettävissä Euroopan mestaruuskilpailuissa Peurungassa.

Sarjojen kehittämiksi on tärkeää, että urheilijat saavat oikean paraklassifioinnin/luokittelun eli kilpailukategoria (visual, hearing, standing, sitting) ja rajoite (medical diagnose) on tarkistettu ja hyväksytty. Tätä varten, etenkin EM-kilpailuissa para-sarjoissa vääntämisestä kiinnostuineiden tulee olla yhteydessä erika.ketola@skvl.net klassifioinnin aloittamiseksi. Kaikki klassifiointia varten tarvittavat tiedot käsitellään luottamuksella ja alkutietojen perusteella pyydetään tarvittavat lisätiedot IFA:lle toimitettavaksi.

Yhteistyökumppanit:
No event found!